Ételek

Ételek

Rólam:

Vingender Ágnes vagyok, 1985-ben születtem Budapesten.

2005 óta foglalkozom a súlyzós edzéssel, ez idő alatt számos versenyen részt vettem: erőemelés, testépítés, erő-állóképességi versenyek, illetve én voltam a Brutal Challenge versenysorozat első női résztvevője.

A leggyakrabban abba a kérdésbe futok bele, hogy hogyan kezdtem el a súlyzós edzést, főleg az erőemelést. Tény, ami tény, nem ez a legnépszerűbb sport a női nem körében. :)

Kb. 17 éves koromig szinte alig sportoltam. Lógtam a tesiórákról, kivontam magam az iskolaversenyekből. 1-2 évig heti egyszer jártam teniszre, amit a matektanárunk (és egyben osztályfőnökünk) tartott. Ez úgy 15-20 perc mozgást jelentett hetente.

17 évesen anyukámmal elkezdtünk aerobik órákra járni. Az elején persze iszonyatos izomlázam volt, alig bírtam végigcsinálni az órákat. De 2 év elteltével úgy éreztem, hogy „kinőttem” (mármint nem azért, mert hatalmas lettem tőle, csak már nem volt elegendő a terhelés). Főiskola alatt egy barátnőm javaslatára elkezdtem járni egy női konditerembe. Az edzéstervem itt úgy nézett ki, hogy fél óra combközelítő és –távolító (alias „szellőztetés” :D ), és fél óra hasazás. 1 év elteltével meg csodálkoztam nagyokat, hogy semmit sem fejlődtem (no comment…), úgyhogy kerestem egy „normális” konditermet, ahol írtak nekem edzéstervet. A terem annyira nem jött be, messze is volt, a közönség is elég idegesítő volt, úgyhogy nyakamba vettem a várost, elkezdtem tesztelgetni a fitness termeket, szinte minden edzésnap máshova mentem. Így találtam rá az Attila Fitness-re. Közel is volt, olcsó is, tökéletesen felszerelt…és a társaság…az csak később derült ki, hova csöppentem. :D

Közben átalakítottam a kapott edzéstervemet, mert nem volt benne lábedzés, úgyhogy írtam magamnak egy 2 naposat, volt benne egy láb nap+valamelyik kisebb izomcsoport (talán váll, vagy kar), a másik nap pedig felsőtest. Egész jól ráéreztem a helyes alapozó edzésre :). Ez volt tavasszal, októberben Annácska, az edzőnénink odajött hozzám, hogy nem akarok-e erőemelő versenyen indulni. Szegényt, először kinevettem, hogy „ééén? a 47 kilómmal???”. De azt mondta, hogy látja, hogy rendesen és rendes súlyokkal edzem, a súlycsoportomban jó eredményt érhetnék el…Novemberben már versenyeztem :).

Mára a versenyzést hivatalosan abbahagytam (ha kellek a csapatnak, elindulok, de nem készülök rá), különböző okok miatt. Jelenlegi célom, hogy minél több emberrel meg tudjam ismertetni és szerettetni az egészséges életmódot.

Versenyeredményeim, amikre a leginkább büszke vagyok:

2007 - Női - Férfi Erőemelő Magyar Bajnokság: I. helyezés

2008 - Junior Női - Férfi Erőemelő Magyar Bajnokság: I. helyezés

2009 - Női, Férfi Erőemelő Csapatbajnokság: I. helyezés

Junior országos csúcs 52 kg-os súlycsoportban, felhúzás: 121 kg

Felnőtt országos csúcs 48 kg-os súlycsoportban, guggolás: 107.5 kg