Mellnövelés tiniknek?

Mellnövelés tiniknek?

A legtöbb tini számára, a ballagási ajándék egy szép új saját kocsi. Másoknak pedig két szép új mell.

A tinédzserek körében a mellbeültetés divatja ugrásszerűen növekszik. Tinik ezrei kapnak mellbeültetést minden évben, és ez a szám csak növekszik. Egyelőre ez csak a tinilányok kis százaléka, de ez a szám évente duplázódik vagy tripilázódik.

Miért van ez így? Könnyedén mutogathatnánk a fiatal celebekre (ugyan, ők mind természetesek, becsszó!), de figyelmen kívül hagyunk egy nagyobb problémát. A kicsi, fejletlen mellű tizenéves lányokkal viccelődnek, ugratják őket és a már alapból alacsony önbecsülésüket is lerombolják.

A tizenévesen elvégzett mellnagyobbítás veszélyei

Kérdezze meg a plasztikai sebészeket a lányának mellnöveléséről, és megvetéssel találkozik. Végülis, miféle szülő tenné ki gyermekét a mellbeültetések kockázatainak?

Tény, hogy sok egészségügyi szakember a homlokát ráncolja az ötlet hallatán, de a tizenévesek mellnövelése nem rizikósabb, ugyanaz mint a felnőttek esetében. Lehetsges a szilikon szivárgása vagy a hegesedés, de a korszerű mellbeültetési módszerek jelentősen csökkentették ezeket a kockázatokat.

Az egyedüli probléma ami felléphet a műtét eredményeként, ha a lány még nem állt meg a növekedésben. Ha a mellek nem fejlődtek ki teljesen, és ez néhány lánynál egész a főiskolás évekig elhúzódhat azt jelentheti, hogy egy második műtétre is szükség lesz pár éven belül a dolgok rendbetételéhez. A legtöbb lány melle 16 éves korban abbahagyja a növekedést.

Asszimmetria és más gondok

Ha a mellnövelésre gondol, elképzelhet egy mozicsillagot vagy bálkirálynőt, de sok lánynak kevesebb hiábavaló indok is elég lehet ahhoz, hogy megnagyobbíttassa a mellét. A mellbeültetésre váró jelöltek nagy számban olyanok, akiknek asszimmetrikus mellei vannak, és ki akarják egyensúlyozni, amit a természet adott nekik.

Egy lány panaszkodhat az anyjának mert a mellei csálék vagy egyenlőtlenek, és a válasz általában ilyesmi lehet: "Még nem tartasz ott. Hagyjuk a természetnek befejezni a munkát". Amit nem vesznek észre az az, hogy lehet a háttérben egy ennél komolyabb probléma, amit a természetnek sosem sikerül kijavítani.

Az aszimmetrikus mell kínos és társaságilag kirekesztő lehet, amikor a fiatal nők a legsérülékenyebbbek. Továbbá felnőttkorban is okozhat problémát.

Az aszimmetria kijavítására irányuló mellnövelő beavatkozás lehet apró is. Nem muszáj a teljes méretű beültetést választani. Egy egyszerű szövettágító is megteszi legtöbbször.

Jobban érezni magunkat

A mellbeültetés megadhatja a késégbeesetten igényelt löketet a tinilányok önbecsülésének. Ha egy tizenéves nyitottabb és magabiztosabb, az távol tartja őket a serdülőkor nyomásgyakorlás vagy alacsony önbecsülés által állított csapdáitól.

Az a fontos, hogy előbb menjünk el orvoshoz kunzultálni. Az orvos segít eldönteni, hogy a tini pszichológiailag képes feldolgozni a műtétet. Ez lehet a fő tényező ami meghatározza, hogy ez-e a jó döntés vagy nem. A tizenéves lányok sokkal hajlamosabbak a testképük torzulására, mint a fellnőtt nők. Meg kell bizonyosodni arról, hogy a műtét megoldja a problémát.

Ugyanígy az is fontos, hogy ön és lánya tudja mit várjon, mit ne várjon el a műtéttől. A mellövelés pont az, ami – nagyobbítás. A lánynak tudnia kell, hogy az új mellek nem váltanak valóra minden álmot!

Ha azon gondolkodik, hogy megnagyobbíttatja tinilánya mellét, beszéljen minősített plasztikai sebésszel előbb, és kérje ki a véleményét. A legtöbb klinika elvégzi a mellnagyobbítást, így nem okozhat nekik problémát elmondan azt, hogy mire számítson.